Norges Gullsmedforbunds stipendie- og gavefond

Fulstendig navn: Legatet Norges Gullsmedforbunds Stipendiefond, herunder inntatt Axel Marthinsens/Norges Gullsmedforbunds Gavefond samt Gullsmed Thoresens Legat

Formål:
Legatets formål er å utdele rentene, eller en del av dem, til personer som ønsker å fortsette sin faglige og kunstneriske utdannelse med Kunsthøgskolen, når søkeren har avlagt svenneprøve og vist anlegg for tegning. Stipend kan også utdeles til annen etterutdannelse for dyktige personer som har avlagt svenneprøve, og for personer som har arbeidet i gullsmedfaget i minst tre år.
Stipend kan også tildeles medlemmer av Norges Gullsmedforbund til etterutdannelse innenfor håndverksfaglige spesialområder.
Endelig kan stipend til dels lærlinger innen faget.
Stipend bør som regel ikke utdeles i mer enn to år på rad til samme elev – og som engangsstipend til etterutdanning for medlemmer av Norges Gullsmedforbund.
Stipend kan også støtte ungdom hjemmehørende i Ålesund som vil utdanne seg i gullsmedfaget.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her