BandOrg

Frifond er en støtteordning til lokale kulturaktiviteter for musikkgrupper hvor minst 1/3 av deltakerne er under 26 år. BandOrg gir tilskudd til lokal kulturaktivitet i Norge innenfor bestemte støtteområder.

BandOrgs støtteområder:
- Innspilling av demo/EP/plate i Norge
- Mastring og miksing av innspilt materiale
- Trykking og utgivelse av innspilt materiale
- Innspilling av musikkvideo/musikkdokumentar
- Kjøp av musikkutstyr for band (f.eks sanganlegg, gitar, bass, trommer, tangentinstrumenter, effekter, flightkasser)
- Kjøp av studio- og innspillingsutstyr: Mikrofoner, lydkort, monitorer, miksepult, softsynther og annen relevant programvare
- Kjøp av promoteringseffekter (t-skjorter, backdrop)
- Konserttiltak og turné i Norge: Vi gir kun støtte til konserter og turnéer som har bekreftede datoer og spillesteder (lydtekniker, leie av konsertlokale, leiebil og offentlig transport)

Vi gir IKKE støtte til følgende:
Prosjektbaserte grupper, band som har fått innvilget/utbetalt Frifondtilskudd frifond.no samme år, innspillinger i utlandet, promoteringstjenester, musikerhonorar, studiokostnader i eget studio (man kan ikke betale bandmedlemmer for studioleie, tekniker eller produsent honorar for innspilling av eget materiale), diett og overnatting, kjøp av pc/mac, lysutstyr og tiltak/innspillinger som tidligere har fått støtte av BandOrg (hvis dere tidligere har fått støtte til innspilling kan dere ikke få støtte til å fortsette innspillingen, miksing, mastring eller trykking av den samme utgivelsen).

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her