Fond for lyd og bilde - prosjektstøtte

Fond for lyd og bilde skal fremme produksjon og formidling av innspilling av lyd- og filmopptak og fordeles til beste for rettighetshavere innenfor musikk, scene, film og billedkunst. Fondet er i tillegg en kollektiv kompensasjon til rettighetshavere for den lovlige kopiering av deres verker som skjer til privat bruk. Prosjektstøtte i Fond for lyd og bilde er delt i 7 ulike ordninger. Hvilken av de 7 ordningene du søker velger du i søknadsskjemaet.
Det er mulig for søker å søke om tilskudd til flere prosjekter i samme søknadsrunde. Det må sendes eget søknadsskjema for hvert prosjekt og for hver enkelt ordning.
Det må dokumenteres at det fullførte prosjektet vil være tilgjengelig gjennom en eller flere offentlig tilgjengelige distribusjonskanaler.
Det er en forutsetning at produktet det gis tilskudd til ikke gjøres utilgjengelig for privatkopiering.
Dette er de 7 ordningene for prosjektstøtte i Fond for lyd og bilde:
Prosjektstøtte fonogram:
Det kan søkes støtte til innspilling, produksjon og formidling av et fremtidig album eller serie av singler med samme artist.
Prosjektstøtte musikk – (konsert, turné og komponering):
Det kan søkes tilskudd til komponering av musikk og til konserter/turnévirksomhet i Norge eller utlandet. Spillestedene må ikke være fastlagt på søknadstidspunktet, men antall spillesteder må være bestemt. Det kan ikke søkes til oppsettinger hvor annet enn musikk er det vesentlige. Obs: Prosjektstøtte musikk omfatter ikke innspilling og produksjon av musikk. Da må du søke Prosjektstøtte fonogram.
Prosjektstøtte scene:
Det kan søkes støtte til produksjon av nye scenekunstforestillinger. Det må planlegges visninger/fremførelser av det ferdige scenekunstprosjektet for et publikum. Søknaden må oppgi antall budsjetterte forestillinger. Det kan også søkes om tilskudd til markedsføring/PR/annonsering som del av scenekunstprosjektet. Ordningen gjelder produksjon av forestillingen, ikke forprosjekter eller utvikling.
Prosjektstøtte kortfilm/dokumentarfilm:
Det kan søkes støtte til produksjon og ferdigstilling av kortfilm og dokumentarfilm. Prosjektet må ha norsk hovedprodusent. Det gis kun støtte til ferdig produksjon, ikke til forprosjekter eller piloter. Viktig informasjon vedrørende søknader til filmproduksjon (PDF)
Prosjektstøtte billedkunst:
Det kan søkes støtte til produksjon og formidling av digital kunst, videokunst og fotografi, samt markedsføring/PR/annonsering av billedkunstprosjektet. Det kan søkes støtte til performance og lydkunst som inngår i prosjekter innenfor kategoriene digital kunst, videokunst og fotografi.
Prosjektstøtte tekst:
Det kan søkes støtte til tekst til musikk og til manusutarbeidelse for teater og audiovisuelle produksjoner (alle formater av film og serier). Det gis støtte til utvikling av manusdelen. Det gis ikke støtte til research til dokumentarfilm eller til skjønnlitteratur som romaner, noveller, dikt eller tegneserier.
Prosjektstøtte diverse:
Her menes tverrkunstnerisk produksjon som integrerer ulike kunstarter eller uttrykk fra ulike kunstfelt. Det gis tilskudd til sammensatte kunstprosjekter som dekker flere av kunstområdene i de andre ordningene innenfor prosjektstøtte i Fond for lyd og bilde. Det kan gis tilskudd til produksjon av podcast som dekker ett eller flere av kunstområdene over.
Ta gjerne kontakt med saksbehandler i Fond for lyd og bilde dersom du er usikker på hvilken ordning for Prosjektstøtte du skal velge.
Opphavspersoner, utøvende kunstnere og produsenter som bor og hovedsakelig har sitt virke i Norge kan søke. Den som er hovedansvarlig for prosjektet må stå som søker.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her