LNU Demokratimidlene

LNU Demokratimidlene er ei støtteordning for barne- og ungdomsorganisasjonar i Noreg som samarbeider med barne- og ungdomsorganisasjonar i Aust-Europa. Formålet med ordninga er å styrka ungt sivilsamfunn i Aust-Europa og i Noreg.

* Aktivitetsstøtta
Aktivitetsstøtta er en støtteordning som gir støtte til prosjekter som bidrar til utvikling av nye frivillige aktiviteter rettet mot barn og unge. Nasjonale og regionale organisasjoner som er registrert i Frivillighetsregisteret kan søke om mellom 50 000 og 300 000 kr til sine prosjekter. Formålet er å øke deltakelsen i frivillige organisasjoner for barn og unge med nedsatt funksjonsevne, styrke og stimulere barn og unges deltakelse i frivillige organisasjoner, og stimulere til utvikling av nye frivillige aktiviteter for barn og unge i organisasjonene.

* Bærekraftsstøtta
Bærekraftsstøtta gir støtte til tiltak i Norge som er knyttet til FNs bærekraftsmål og tilhørende miljø- og utviklingsspørsmål. Landsdekkende barne- og ungdomsorganisasjoner kan søke om opptil 75 000 kroner til prosjektene sine. Formålet er å øke kunnskap og engasjement rundt FNs bærekraftsmål og tilhørende miljø- og utviklingsspørsmål blant barn og unge.

* Kulturstøtta
Kulturstøtta gir støtte til nye kulturprosjekter i barne- og ungdomsorganisasjoner. Sentralleddet i organisasjonen kan søke om mellom 25 000 og 300 000 kroner i støtte til sine prosjekter. Formålet er å styrke og stimulere nye kulturaktiviteter av, med og blant barn og unge, og bidra til økt kulturfaglig kompetanse blant ledere og medlemmer i organisasjonen.

* Mangfold- og inkluderingsstøtta
Mangfold- og inkluderingsstøtta gir støtte til prosjekter som viser at mangfold er et positivt element i samfunnet, og hvordan barn og unge på egne premisser kan bidra til økt inkludering og utfordre diskriminering og fordommer i samfunnet. Barne- og ungdomsorganisasjoner, fritidsklubber, ungdomshus og lokale ungdomsmiljø i Norge kan søke på støtteordningen om inntil 75 000 kr til sine prosjekter. Formålet er å gi barn og ungdom mulighet til å vise at mangfold er et positivt element i samfunnet, ved å støtte prosjekter som handler om mangfold, holdninger og deltakelse.

* Frifond organisasjon
Frifond organisasjon skal støtte frivillig barne- og ungdomsaktivitet i lokalmiljøet, slik at barn og unge kan drive med akkurat det de har lyst til på fritiden sin, uavhengig av økonomi og geografi. Landsdekkende organisasjoner med barne- og ungdomsaktivitet kan søke. Formålet er å stimulere barn og unges frivillige aktivitet og deltakelse lokalt, både gjennom frivillige organisasjoner og frittstående grupper og foreninger.

* Frifond barn og unge
Frifond barn og unge støtter lokale prosjekter av, for og med barn og unge over hele landet. Grupper med minst tre personer søke om inntil 35 000 kroner i kalenderåret til små og store prosjekter. Formålet med Frifond er å stimulere barn og unges frivillige aktivitet og deltakelse lokalt, både gjennom frivillige organisasjoner og frittstående grupper og foreninger.

* Frifond teater
Frifond teater støtter teaterprosjekter for og med barn og unge. Grupper med minst tre personer søke om inntil 35 000 kroner i kalenderåret til små og store prosjekter. Formålet med Frifond er å stimulere barn og unges frivillige aktivitet og deltakelse lokalt, både gjennom frivillige organisasjoner og frittstående grupper og foreninger.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her