Norske Dansekunstneres profesjonsstipend

Norske Dansekunstneres egne profesjonsstipend tildeles årlig og er ment som motivasjon til å fortsette ditt engasjement og arbeid innen dansekunsten. Stipendene er forbeholdt profesjonelle og yrkesaktive, det vil si de som har dansekunst som sin hovedbeskjeftigelse. Du trenger ikke være medlem i Norske Dansekunstnere for å søke.
Stipendene skal tilgodeses de som arbeider med dansekunst på et høyt kunstnerisk og profesjonelt nivå. Stipendene gis de som hovedsakelig har sitt virke i Norge, uten hensyn til alder, kjønn, bosted, kunstneriske uttrykksformer eller organisasjonsmessig tilknytning. Stipendene tildeles søkere som er utenfor garantiinntekt-ordningen eller som har annet flerårig arbeidsstipend i tildelingsåret. Stipendene kan ikke tildeles studenter som er under grunnutdanning i tildelingsåret. Vi ber deg presisere om du søker på grunnlag av ditt pedagogiske, koreografiske, utøvende eller filmatiske virke. Stipendene skal stimulere til kunstnerisk utvikling og gi mulighet til å realisere noe av det du har visjoner om! Midlene til stipendet kommer fra Vederlagsfondet i Norske Dansekunstnere.
Norske Dansekunstneres profesjonsstipend består av fire stipender à 40 000 NOK hver:
1) Danserstipend, 2) Koreografstipend, 3) Pedagogstipend, 4) Dans- og filmstipend.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her