Norske Kunsthåndverkeres stipend

Norske Kunsthåndverkeres stipend- og støtteordninger finansieres av Kunsthåndverkernes fond. Merk at ordningene kan søkes av profesjonelle kunsthåndverkere som i hovedsak bor og virker i Norge, uavhengig av medlemskap i NK.

- Arbeidsstipend skal gi kunsthåndverkere anledning til å videreutvikle sitt kunstneriske virke og ha kunstnerisk aktivitet som sitt hovedyrke. Arbeidsstipend tildeles fra ett til fem år etter omfanget av arbeidsplanen/prosjektet. Ved fastsettelse av stipendets varighet skal det hovedsakelig legges vekt på søkers begrunnelse i søknaden.
- Fordypningsstipend skal bidra til å gi kunsthåndverkere rom til faglig fordypning frem mot kommende utstillingsprosjekt eller tilsvarende utadrettet virksomhet. Sannsynligheten for at bruken av stipendet gir rom for kunstnerisk vekst ut fra det nivå og behov søkeren befinner seg på, skal vektlegges sterkt.
- Norske Kunsthåndverkeres støtte til utvikling av fag og formidling skal stimulere tiltak som styrker og synliggjør kunsthåndverk som fagområde og kommer flere til gode. Det legges vekt på at tiltaket utvikler kunsthåndverkfeltet, gjennom formidling og profesjonalisering av flere kunstnerskap og henvendelse til nye publikum. Tiltakene kan gjennomføres både i inn- og utland.
- Norske kunsthåndverkeres reisestøtte skal støtte profesjonelle kunsthåndverkeres reise til destinasjoner utenfor Norge i anledning utstillinger, formidlingsprosjekter eller faglig program som man er invitert til å delta i eller selv har initiert.
- Støtte til kunstnerdrevne salgs- og visningssteder av kunsthåndverk skal sikre mangfoldet i kunstnerdrevne salgs- og visningssteder.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her