Statens kunstnerstipend og legatstipend

*Arbeidsstipend: Arbeidsstipend skal gi kunstnere anledning til å arbeide med prosjekt eller fordypningsoppgaver for å videreutvikle sitt kunstneriske virke. Arbeidsstipend tildeles fra ett til fem år. Kunstnere som mottar arbeidsstipend kan i stipendperioden ikke være tilsatt i varig arbeidsforhold i stilling som overstiger 50 %. I 2014 utgjorde stipendet brutto kr 205 000.

*Arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere: Arbeidsstipendet kan søkes av yngre kunstnere i etableringsfasen som ikke er over 35 år i det året søknaden sendes inn. Det kan gjøres unntak i særskilte tilfeller. Kunstnere som mottar arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere, kan i stipendperioden ikke være tilsatt i varig arbeidsforhold i stilling som overstiger 50 %. Stipendet blir tildelt fra ett til tre år etter omfanget av arbeidsplanen/prosjektet. I 2014 utgjorde stipendet brutto kr 205 000.


*Stipend for etablerte kunstnere: Stipendet skal gi kunstnere anledning til å utvikle sitt kunstneriske virke over en lengre periode og til å kunne ha kunstnerisk aktivitet som sin hovedbeskjeftigelse. Målgruppen er yrkesaktive kunstnere som gjennom noen års virksomhet har ytt en kvalitetsmessig verdifull kunstnerisk innsats. Kunstnere som mottar stipendet kan i stipendperioden ikke være tilsatt i varig arbeidsforhold i stilling som overstiger 50 %. Stipendet tildeles for ti år med mulighet for ti års forlengelse, men bortfaller dersom mottaker fyller 67 år i løpet av stipendperioden.



*Stipend for seniorkunstnere: Stipendet skal sikre mottakerne økonomisk trygghet, slik at de kan ha kunstnerisk aktivitet som sin hovedbeskjeftigelse. Målgruppen er yrkesaktive kunstnere som er 57 år eller eldre i tildelingsåret og som gjennom mange års virksomhet har ytt en kvalitetsmessig verdifull innsats. Kunstnere som mottar stipendet kan i stipendperioden ikke være tilsatt i varig arbeidsforhold i stilling som overstiger 50 %. Stipendet tildeles for perioden frem til mottakeren fyller 67 år.



*Diversestipend: Stipendet skal være et bidrag til den enkelte søkers kunstneriske virksomhet. Det kan bl.a. gis støtte til etablering, kurs, reiser, studier, fordypning, materialer, utstyr, markedsføring, konsulentbistand osv. Det gis ikke støtte til ordinær utdanning, prosjekter eller utgifter man har hatt før tildelingsåret. Stipendet er på maksimalt kr 60 000 (2014).

*Diversestipend for nyutdannede kunstnere: Stipendet skal bidra til å lette overgangen til yrkeslivet for kunstnere som har gjennomført kunstutdanning på bachelor- eller masternivå. Det kan gis til samme formål som diversestipend. Stipendet er forbeholdt enkelte kunstnergrupper. Stipendet er på maksimalt kr 90 000 (2014).

*Anton Christian Houens og Conrad Mohrs legat: Legatet brukes til reise- eller studiestipend. Stipendet deles ut annethvert år til musikere, komponister, skuespillere, forfattere og journalister (oddetallsår) og annethvert år til billedkunstnere, arkitekter og kunstnere innen arkitekturtilknyttet kunst (partallsår).

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her