NHO Reiselivs legater

* Hans R. Larsens legat
Legatet gir i dag stipend til mat- og drikkefaglig videreutvikling, og støtte i forbindelse med praksisplasser for unge kokker og servitører. Legatet tilgodeser spesielt søknader som gir faglig kompetanseutvikling for utøveren og samtidig innebærer fornyelse for bransjen.
* Frydenlunds Bryggeris Legat
Frydenlunds Bryggeris Legat til fremme av reiselivsnæringen i Norge gir stipend til studenter som tar høyere utdanning innen reiselivet. Vi prioriterer stipend til å gjennomføre mellomlederutdanning innen hotell,- restaurant- og reiselivsfag.

Det var direktør W. Platou ved Frydenlunds Bryggeri som tok initiativet til stiftelsen av Norsk Hotelfagskole etter at Julie Mjelva, ved Union Hotel i Geiranger, på den første norske turistkongress i Bergen i 1910 hadde fremsatt forslag om oppprettelsen av en slik skole.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her