Dea Norge stipendprogram for musikk

DEA Norge deler hvert år ut et stipend til lovende norske klassiske musikere som skal gi dem muligheten til å reise på studieopphold til Tyskland.
Tyskland har i flere århundrer vært en ledende nasjon innen klassisk musikk. Norske musikere som Christian Sinding, Harald Sæverud, Fartein Valen, Johan Svendsen og Edvard Grieg har alle studert og bodd i Tyskland. DEA ønsker å videreføre denne tradisjonen ved å tilby stipend til unge norske musikere.

Stipendet har blitt delt ut siden år 2000, og heter formelt «DEAs stipendprogram for musikk». Det ble opprinnelig etablert som et samarbeid mellom «RWE Musikstiftung Norwegen», Forskningsrådet, og «Stifterverband für die Deutsche Wissenschaft». Målet for stiftelsen er å fremme utvekslingen mellom Tyskland og Norge både på det akademiske og det kulturelle området.

Hvert år gis det to til fire stipend, på enten 40.000 eller 80.000 kroner, som gjør det mulig for svært talentfulle musikkstudenter å videreføre sine studier under kyndig veiledning i Tyskland.
Juryen som deler ut stipendet ledes av professor Harald Herresthal, en av Norges mest anerkjente musikkforskere og en sentral aktør i utviklingen og fornyelsen av norsk kirkemusikk.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her