Johan Jørgen Holst Minnefond

Utlysningen gjelder stipend til én student for bachelorgradstudier i statsvitenskap ved Columbia University i New York City. Stipendet er på $10 000 per år.

Holst-stipendet ble etablert i 1994 til minne om tidligere utenriksminister Johan Jørgen Holst. Stipendet tildeles én norsk student for inntil tre års studier i statsvitenskap ved Columbia College. Studenten skal fullføre en bachelorgrad i statsvitenskap ved Columbia.

For å søke på stipendet skal aktuelle kandidater søke om opptak ved Columbia College. Søker må være startet på en utdanning i Norge, og skal søke om opptak til Columbia gjennom ”transfer admission”. Stipendet kan fornyes opp til to ganger, og gis for inntil tre års studier.

Columbia College er en del av Columbia University, som regnes som et av verdens beste universiteter. Det ble grunnlagt i New York i 1754, og ligger på Upper West Side av Manhattan. Hele fire amerikanske presidenter har studert ved Columbia, deriblant tidligere president Barack Obama, som fikk sin bachelorgrad i statsvitenskap fra Columbia College i 1983.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her