Ungdomsutvekslingen

Ett års skolegang på videregående skole i et av de landene vi utveksler med. Å arbeide for internasjonal fred og forståelse gjennom vennskap over lande-grensene. Å reise med Rotary betyr at den lokale klubben i det landet du reiser til passer på at du trives med familien og i skolen. Du vil også ha en fast kontaktperson, rotarianer i vertsklubben, som skal være din faste støtte under hele oppholdet.

Hvem kan søke
- Du må være mellom 16 - 18 år (ikke fylt 18 år ved utreise)
- Ha avsluttet 1. eller 2. klasse i videregående skole
- Være skolemessig blant klassens beste tredjedel
- Være sosial og utadvendt
- All ungdom som anbefales av en rotaryklubb - også barn av rotarianere

Hva koster det
Avhengig av hvilket land du reiser til, vi skiller mellom Europa og utenfor Europa, vil prisen ligge på ca. kr 45.000 utenfor Europa, og mellom 25.000 og 30.000 kroner til land i Europa. Mer informasjon om dette får du av kontaktpersonen i ditt distrikt.Selv om den mottakende klubben gir deg månedspenger, i dag ca. $100, må du regne med penger til personlig forbruk, gaver og souvenirer og reiser som arrangeres av Rotary.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her