Skien kommunes kulturstøtte

* Skien kommunes kunstnerstipend med opphold i Skien. Kunstnerstipendet deles ut og finansieres av Skien kommune, og utdeles årlig med forbehold om at det avsettes midler under budsjettbehandlingen. Stipendet er på NOK 150.000,-. Av disse tildeles NOK 120.000,- stipendiaten, mens NOK 30.000 øremerkes til prosjektmidler knyttet til formidling i forbindelse med stipendiatens opphold i Skien. Stipendiaten får disponere enkel bolig og egnet verksted vederlagsfritt i minimum 10 og maksimum 12 måneder i Skien. Stipendiaten forplikter seg til å gjøre nytte av bolig og verksted i perioden som stipendet gjelder. Stipendiet kan søkes av alle skapende kunstnere som er tilsluttet Norske Billedkunstnere, Norske Kunsthåndverkere, Dramatikerforbundet, Forbundet Frie Fotografer eller andre tilsvarende kunstnerorganisasjoner, eventuelt kunstnere som har fullført høyere kunstfaglig utdannelse i Norge eller i utlandet. Så langt det lar seg gjøre skal stipendiaten presentere resultatet av arbeidet under oppholdet ved en egnet anledning senest ett år etter at oppholdet er avsluttet. Stipendiaten skal også være tilgjengelig for formidlingstiltak under oppholdet. Søknad om stipend skal være begrunnet. Søkere må benytte eget søknadsskjema.
* Skien kommunes etableringsstipend for yngre kunstnere. Skien kommune utlyser 2 etableringsstipend à kr 25.000,- for yngre kunstnere som ønsker å etablere seg i Skien kommune. Etableringsstipendene kan søkes av kunstnere som ikke er over 35 år i det året søknaden sendes inn. Stipendet skal gi kunstnere anledning til å utvikle seg kunstnerisk og sette dem bedre i stand til å leve av sitt virke som kunstner i Skien kommune. Kunstnere som mottar stipend kan i stipendperioden ikke være tilsatt i varig arbeidsforhold i stilling som oversiger 50 %. Stipendene forutsettes gitt til kunstnere som er i ferd med eller ønsker å etablere seg i Skien kommune. Stipendene kan tildeles en gruppe kunstnere som er i ferd med å etablere seg, f.eks. et kollektivverksted. Søknaden skal da utformes som en gruppesøknad. Søkere må i søknaden vise til egen kunstneriske produksjon, samt planer for fremtidig kunstnerisk virke. Søkere må ha avsluttet kunstnerisk utdanning på høgskole- eller universitetsnivå.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her